Moszkva-Szentpétervár ****
Ugrás az árakra
Szállás
Hotel****
Kültéri medence
Nincs
Gyermek animáció
Nincs
Gyerek medence
Nincs
Beltéri medence
Nincs
Csúszda
Nincs
Moszkva-Szentpétervár

1.nap:
Indulás közvetlen menetrend szerinti járattal Budapest-Moszkva útvonalon. Érkezés után transzfer a városba, városnézés. Az autóbuszos városnézés során kívülről megtekinthetik a főbb nevezetességeket, egy-egy fotós megállással, többek között: a Verébhegyen magasodó Lomonoszov Egyetem fő épülete, a Novogyevicsi kolostor, a Moszkva-folyó mellett található Megváltó Krisztus székesegyház, a híres Vörös tér, a Vaszilij Blazsennij székesegyház. A program után transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása. Este szabad program.
2.nap:
Reggeli a szállodában. Fakultatív kirándulás a híres Kremlbe és a Nemzeti Kincstárba. Transzfer a szállodába. Szabad program.
3.nap:
Reggeli a szállodában. Fakultatív kirándulás az ortodox vallás egyik régről megmaradt központjába, a Szergijev Poszádba. Moszkvától 71 km-re északkeletre található, az UNESCO által is elismert és védett férfikolostor-komplexum. Az ortodox vallás különböző időszakainak megfelelő stílusokban épített, gazdagon díszített templomok várnak az ide látogatókra. Visszatérve a városba, metrótúrával folytatjuk a napot. A moszkvai metró világhírű megállóinak történetébe nyerhetünk betekintést. Szinte minden megállója múzeumba illő, különleges és hihetetlen egyszerre. A program végén a szállodába is metróval utazunk vissza. Este szabad program.
4.nap:
Reggeli a szállodában. Indulás közvetlen belföldi menetrend szerinti járattal Moszkva-Szentpétervár útvonalon. Érkezés után transzfer a városba. Buszos-gyalogos városnézés, amelynek során megtekinthetik a Nyevszkij sugárutat, a Palota teret, az Admiralitást, a Téli Palotát, az Auróra cirkálót, illetve meglátogathatják a Péter-Pál erődöt, mely város első épülete, és a cárok temetkezési helye volt a 18. század elejétől. A program után transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása. Este szabad program.
5.nap:
Reggelit követően fakultatív kirándulás Szentpétervár talán legismertebb vidéki palotájába és annak csodálatos parkjába, Péterhofba (Petrodvorec) – a palota 29 km-re fekszik a várostól. A hatalmas alapterületű, tenger mellett található, 150 szökőkúttal díszített park és a Nagy Palota – az „Orosz Versailles” – felejthetetlen élményekkel gazdagítanak mindenkit. A program végén visszautazás Szentpétervárra, a szállodába.
6.nap:
Reggeli után fakultatív kirándulás a Szentpétervár környéki egykori cári rezidenciákba, Puskinba (Carszkoje Szelo) és Pavlovszkba. Carszkoje Szeloban található Nagy Katalin palotája, mely a barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása. A palota különlegesége a világhírű borostyánkőterem, a zöld ebédlő és a Trónterem. Kirándulásunkat a palota parkjában folytathatjuk, ahol gazdagon díszített lugasok, pavilonok és egy madárház láthatók. Ezt követően I. Pál cár klasszicista stílusú palotáját csodálhatjuk meg Pavlovszkban. Este fakultatív programként megtekinthetjük Szentpéterváron a hidak megnyitását. A Néva folyón átívelő hidakat áprilistól novemberig, minden éjjel felnyitják a hajók áthaladásához, s ez a turisztikai attrakció az egyik legvonzóbb az éjjeli városnézés során.
7.nap:
Reggeli a szállodában. Fakultatív kirándulás a világ talán leghíresebb képzőművészeti gyűjteményét őrző Ermitázsba. Az Ermitázs az UNESCO Világörökség része (amihez Szentpéterváron továbbá az egész történelmi központ és a kapcsolódó külvárosi műemlék-együttesek, valamint Puskin, Pavlovszk és Péterhof (Petrodvorec) is tartoznak). Az Ermitázsban több mint 3 millió kiállítási tárgy látható. A múzeum közel 400 termét foglalják el a nagy európai művészet remekművei: Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rembrandt, El Greco, Raffaello, Tiziano, Rubens, Van Gogh, és más művészek közel nyolcezer alkotása látható itt.
8. nap:
Reggeli után transzfer a repülőtérre. Indulás közvetlen belföldi menetrend szeri járattal Szentpétervár-Moszkva útvonalon, majd (átszállást követően) tovább nemzetközi járattal a Moszkva-Budapest útvonalon. Hazaérkezés Budapestre.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az utazáshoz vízum szükséges, melynek díját a részvételi díj nem tartalmazza. A vízumügyintézéshez kérjük, vegye fel a kapcsolatot irodánkkal.

A program minimum 18 fő esetén indul!

A programok sorrendje a menetrendek és a múzeumok nyitvatartása miatt változhat.

Oroszország

Az ország teljes neve: Orosz Föderáció

Területe: 17,1 millió km 2

Népesség: 146,8 millió

Főváros: Moszkva (népesség 12 millió)

Hivatalos nyelv: orosz

Vallás: orosz ortodox, katolikus, iszlám, animista

Beutazási feltételek: Magyar állampolgároknak érvényes útlevélre vízumra van szükségük a beutazáshoz. A vízum ügyintézés általában 1-1,5 hetet vesz igénybe, melyhez 1 db színes fénykép, baleset-, beteg- és poggyászbiztosítás, meghívólevél vagy turista voucher, útlevél, valamint vízumkérő online kitöltése szükséges. 2019. október 1-jétől elektronikus vízum is igényelhető Szentpétervár és Kalinyingrád területére, és csak meghatározott közlekedési eszközökre vonatkozóan. A konkrét részletekről kérjük, minden esetben érdeklődjön irodánkban!

Időeltolódás: +1 óra (télen +2 óra, a téli időszámítás miatt)

Pénznem: (RUB) 1 Rubel = 100 Kopejka, 1 USD = kb. 65 Rubel, 1 EUR = kb. 75 Rubel

Kiutazáskor USD-t, vagy EUR-t vigyünk magunkkal, melyet átválthatunk rubelre.

Hivatalos fizetőeszközként csak a rubelt ismerik el. Oroszországban kevés helyen kell borravalót adni, de a szállodákban és éttermekben a számla 5-15%-át elvárják.

Közlekedés: Minden nagyobb európai fővárosból naponta 1-2 repülőjárat indul Moszkvába és Szentpétervárra. A két város között is repülővel vagy vonattal lehet utazni.

Földrajz: A Szovjetunió felbomlása után is, hatalmas maradt Oroszország. Nyugaton Finnországgal, Észtországgal, Lettországgal, Belorussziával, és Ukrajnával határos, közös határa van Grúziával, Azerbajdzsánnal, Kazahsztánnal, Mongóliával, Kínával és Észak –Koreával. Oroszországban található a Belgium-nagyságú Bajkál-tó, mely a föld legelső ismert geológiai korszakában keletkezett, legalább 23 millió éves. Itt kanyarog a 3700 km hosszú Volga, Európa legnagyobb folyója, mely helyenként 4 km széles. Oroszország területének nagy része sík vidék, melyet az Ural hegység 2000 méter magas vonulata oszt két részre. Az Uráltól keletre eső terület neve Szibéria, mely szélsőséges éghajlatával és embertelen munkatáboraival szerzett magának kétes hírnevet.

Időjárás: Az Uráltól nyugatra, az európai részeken az éghajlat viszonylag kellemes, bár novembertől áprilisig csípős hideg uralkodik. Moszkvában és Szentpéterváron a nyári középhőmérséklet 24°C fok körül mozog. Általában november végétől már fagy, és a hó kora áprilisig megmarad. A moszkvai téli átlaghőmérséklet a magyarországinál átlagban 10-15°C fokkal hidegebb. Szentpéterváron a telek elég kemények, az ősz pedig nedves, így utazásra legjobb időszak a késő tavasz (április, május) és a nyár (júniustól-szeptemberig).

Gasztronómia: Orosz ételek: Néhány orosz specialitás közül első helyen említhetjük a „pirogot”(kelt tésztából készített táskácskák), melyeket a legkülönfélébb finomságokkal töltenek meg (túró, darált hús, gomba, káposzta, gyümölcs, lekvár stb.). A másik a pelmenyi, melyet általában darált hússal töltenek meg (húsos derelye), és sós vízben főznek ki. Levesek közül a scsi (káposztaleves), valamint céklás változata a borscs a legnépszerűbb. Orosz italok: A legismertebb orosz ital a vodka. Az igazi orosz vodkát gabonából, elsősorban búzából készítik. Kitűnőek az orosz pezsgők (sampanszkoje) is. Elterjedtek a különféle pálinkafélék, borpárlatok, mint pl. a konyak. A másik orosz nemzeti ital a tea, melyet hagyományosan a szamovárban forralt vízből és a szamovár tetején teáskannában melegen tartott „zavarkából” készítenek. Az üdítőnek készült, főleg rozskenyérből erjesztve előállított "kvasz" ugyancsak orosz specialitás.

EGYÉB SZOLGÁLTATÁSAINK:

- szállásfoglalás egyedi igények szerint Szentpétervár, Moszkva és Oroszország más városaiba

- repülőjegy foglalás

- céges utazás megszervezése

- incentive utak, konferenciák szervezése

- diákcsoportok részére egyedi ajánlatok

- vízum ügyintézés

- repülőtéri transzferek

- programok magyar nyelvű idegenvezetővel

- belépőjegyek múzeumokba és különféle kulturális rendezvényekre

- ZÁRT CSOPORTOK RÉSZÉRE EGYEDI IDŐPONTBAN, EGYEDI KALKULÁCIÓ SZERINT UTAZÁS SZERVEZÉSE

Moszkva

Oroszország ezerszínű fővárosa lenyűgöző látnivalókkal büszkélkedhet, amelyek világszerte ismertek, és turisták százezreit vonzza az év minden szakában. 

Moszkva kihagyhatatlan látványosságait képezi a Vörös téren álló Vaszilij Blazsennij székesegyház, jellegzetes hagymakupoláival a város egyik legismertebb építészeti remekműve. A legenda szerint Rettegett Iván a székesegyház megépülését követően megvakíttatta a tervezőt, Jakovlevet, hogy ne tudjon hasonlót építtetni. A Vörös téren található még a Kreml épületek együttese (Nagy Kreml palota, Fegyvertár, Angyali Üdvözlet székesegyház, Arhangelszkij székesegyház, Nagy Iván-harangtorony, Uszpenszkij székesegyház, Granovitaja palota, Tizenkét apostol temploma), Lenin mauzóleuma, a Tretyakov képtár, és a GUM, a város luxusáruháza. További látványosság a Moszkva folyó mellett található Megváltó Krisztus székesegyház, a Veréb-hegyen magasodó Lomonoszov Egyetem, a régi és új Arbat utca, és a Tverszkaja utca az éjszakai nyüzsgésével, a Történeti Múzeum, a Puskin Szépművészeti Múzeum, az Űrhajósok emlékmúzeuma, valamint a Nagyszínház (Bolsoj Tyeatr).

A 12 milliós metropolisz 12 metróvonallal könnyíti a mindennapi közlekedést, s gyönyörű megállóinak kialakítását csodálhatjuk a következő szerelvény érkezéséig, mintha egy múzeumban sétálnánk.

A természet szerelmesei is gyönyörű helyeket találhatnak a városban, ugyanis közel 100 park és 18 kert várja az idelátogatókat, úgy, mint a Gorkij Park, a „Boldog Kert” és az Izmailovszkij Park.

Moszkva

Oroszország ezerszínű fővárosa lenyűgöző látnivalókkal büszkélkedhet, amelyek világszerte ismertek, és turisták százezreit vonzza az év minden szakában. 

Moszkva kihagyhatatlan látványosságait képezi a Vörös téren álló Vaszilij Blazsennij székesegyház, jellegzetes hagymakupoláival a város egyik legismertebb építészeti remekműve. A legenda szerint Rettegett Iván a székesegyház megépülését követően megvakíttatta a tervezőt, Jakovlevet, hogy ne tudjon hasonlót építtetni. A Vörös téren található még a Kreml épületek együttese (Nagy Kreml palota, Fegyvertár, Angyali Üdvözlet székesegyház, Arhangelszkij székesegyház, Nagy Iván-harangtorony, Uszpenszkij székesegyház, Granovitaja palota, Tizenkét apostol temploma), Lenin mauzóleuma, a Tretyakov képtár, és a GUM, a város luxusáruháza. További látványosság a Moszkva folyó mellett található Megváltó Krisztus székesegyház, a Veréb-hegyen magasodó Lomonoszov Egyetem, a régi és új Arbat utca, és a Tverszkaja utca az éjszakai nyüzsgésével, a Történeti Múzeum, a Puskin Szépművészeti Múzeum, az Űrhajósok emlékmúzeuma, valamint a Nagyszínház (Bolsoj Tyeatr).

A 12 milliós metropolisz 12 metróvonallal könnyíti a mindennapi közlekedést, s gyönyörű megállóinak kialakítását csodálhatjuk a következő szerelvény érkezéséig, mintha egy múzeumban sétálnánk.

A természet szerelmesei is gyönyörű helyeket találhatnak a városban, ugyanis közel 100 park és 18 kert várja az idelátogatókat, úgy, mint a Gorkij Park, a „Boldog Kert” és az Izmailovszkij Park.

terkep
Oroszorszag - Moszkva
Oroszorszag - Moszkva
Oroszorszag - Moszkva
Oroszorszag - Moszkva
Oroszorszag - Moszkva
Oroszorsag - Szentperevar
Oroszorsag - Szentperevar
Oroszorsag - Szentperevar
Oroszorsag - Szentperevar
Oroszorsag - Szentperevar
Oroszorsag - Szentperevar
Oroszorsag - Szentperevar
Oroszorsag - Szentperevar
 
 
önnek ajánljuk
 
utoljára megtekintett ajánlatok
 
 

Budapest

 

1051 Budapest, Sas u. 1.

Tel.: 1/486-36-70
Fax: 1/486-36-76

bg@robinsontours.hu

Nyitva tartás

Hétfő:9:30-17:30
Kedd-Péntek: 9:00-17:30
Szombat: Zárva

Balatonfüred

 

8230 Balatonfüred, Arácsi út 4.

Tel.: 87/555-250
Fax: 87/555-255

bfkiut@robinsontours.hu 

Nyitva tartás

Hétfő-Péntek: 8:30-17:00
Szombat: Zárva

Hévíz

 

8380 Hévíz, Széchenyi út 50.

Tel.: 83/340-988
Fax: 83/540-084

hevizkiut@robinsontours.hu

Nyitva tartás

Hétfő-Péntek: 8:30-17:00
Szombat: 9:00-13:00

 

Karcag

 

5300 Karcag, Szt. István sgt.2.

Tel.: 59/500-042
Fax: 59/500 043

karcag@robinsontours.hu

Nyitva tartás

Hétfő-Péntek: 9:00 – 17:00
Szombat: Zárva