RobinsonTours
                     
Kereső
Országok

Charter menetrend 2019

Cseh szállodák online foglalása itt

További programok, információk
Felhasználó adatok
A regisztrált felhasználók kijelölhetnek kedvenceket, valamint az ajánlatkérésnél egyszerűbb az adatlap kitöltése.
Europa parkolo - Repuloteri Parkolas
Járat információk:

 

Vízum ügyintézésExtra ajánlatainkKatalógusok 2019

Bolgár körutazás Magyar jelek nyomában - Bulgária / Burgasz

Szolgáltatások

BOLGÁR KÖRUTAZÁS

„MAGYAR JELEK NYOMÁBAN”

 

ÚJDONSÁG!
REPÜLŐVEL-BUSSZAL

 

1. nap: Budapest- Burgasz- Várna

Indulás Budapestről repülővel Burgaszba – országon belül buszos utazás. Repülési idő kb. 1 óra 30 perc.

Burgaszból autóbusszal utazunk tovább Várna városába. Útközben megtekintjük az Aladzsa sziklakolostort (a belépő külön fizetendő, kb. 3 Euro/ fő). Várna történelmi városának megtekintése során felfedezzük többek között a magyar - bolgár vonatkozásokat is. A program végeztével elfoglaljuk szálláshelyünket.

Szálláshely: Várna.

2. nap: Várna-Kaliakra fok - Balchik- Shumen

A reggelit követően egy rövid, egy órás utazás után megérkezünk következő állomásunkhoz, a Kalikra fokhoz, mely lefordítva "Gyönyörű" hegyfokot jelent. A tengerpart egyik gyöngyszeme ez a festői szépségű, vörös sziklákkal borított természetvédelmi terület. Ezután folytatjuk utunkat Balcsikba, mely a bolgár tengerpart egyik legrégebbi települése és egyben a bolgár művészi élet központja is. Az ókori görögök szerint itt született Aphrodité, a szépség istennője. Szépsége Ferdinánd román király feleségét, Mária királynét is megihlette, aki itt építette fel nyári kastélyát az 1930-as  években. Az épület olasz, míg a hozzá tartozó hatalmas kert svájci mérnökök tervei alapján készült. Ez az „oázis” Balcsik fő látványossága (külön fizetendő kb. 5 euro. A kertben szubtróposi növényritkaságokat, rózsabokros sétányokat és kaktuszkertet is találunk. A Balkán hegység felé vesszük az irányt, Shumenba. Ellátogatunk a Kossuth Lajos Múzeumba és a magyar vonatkozások nyomaiba eredünk. A program végeztével elfoglaljuk szállásunkat Shumenban.

Szálláshely: Shumen.

3. nap: Shumen - Veliko Tarnovo - Lukovit- Szófia

Autóbuszos utazásunk csak most kezd igazán izgalmassá válni. Reggeli után a Balkán hegység szívébe, Bulgária egykori fővárosába, Veliko Tarnovoba folytatjuk. Az egyedülálló hangulatú városban megtekintjük többek között a középkori erődöt, a Tzarevetz-t (külön fizetendő kb. 3 euro), majd az óvárosban az iparosok műhelyeiben betekintést nyerhetünk a kézművesség fortélyaiba. Következő állomásunk a Lukovit falucska mellett található Prohodna barlang vagy közismertebb nevén „Isten szemei” barlang. A barlang megtekintése után vacsora a szikla kolostornál. A fővárosba, Szófiába indulunk, ahol megpihenünk éjszakára.

Szálláshely: Szófia.

4. nap: Szófia- Rila - Plovdiv

Reggeli után Szófia történelmi belvárosát fedezzük fel, majd folytatjuk utunkat a Rilai Kolostorhoz (külön fizetendő kb.7 euro). A kolostor Bulgária és a bolgár ortodox egyház legszentebbnek tartott helye, amely a Rilai-hegységben található, dél-nyugat Bulgáriában. Története visszanyúlik a X. századba, amikor a bolgárok védőszentje, Rilai Szent János (Ivan Rilszki) a környéken vonult remeteségbe, majd halála után a követői kolostort alapítottak emlékére. 1976-ban nemzeti, történeti emlékhellyé avatták, 1983 óta pedig az UNESCO világörökség része. Folytatjuk utunkat  Plovdivba, ahol ezt az éjszakát töltjük majd.

Szálláshely: Plovdiv.

5. nap: Plovdiv – Szozopol

Reggeli után indulunk délelőtti programunkra, mely során Plovdiv óvárosát járjuk be. Plovdiv a bolgár kultúra városa, számtalan érdekességgel. Megtekintjük az óvárost, majd az ország legjelentősebb antik műemlékét, az Amfiteátrumot (belépő kb. 5 euro). A kora délutáni órákban folytatjuk utunkat Szozopolba, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

Szálláshely: Szozopol.

6. nap: Szozopol- Pomorie - Neszebár- Napospart

Reggeli után Szozopol és az Anasztázia- sziget vár minket. A program hajókázás és ebéd (fakultatív, külön fizetendő kb. 10 euro/fő)  Szent Anasztázia szigetén vagy szabadprogram az óvárosban.  A több évezredes múlttal rendelkező város kis szigete történelmi és természeti látnivalókat is nyújt. A Szent György templomban őrzött ereklyékről úgy tartják, hogy Keresztelő Szent Jánosé volt. Délután folytatjuk utunkat a közeli Pomorie városba, ahol meglátogatjuk a Szent György kolostort, amely Bulgária egyetlen, működő tengerparti kolostora. Végül elfoglaljuk szállásunkat Naposparton.

Szálláshely: Napospart.

7. nap: Neszebár Óváros

Reggeli után egy csodás program következik, Neszebár óvárosát járjuk be. Városnézésünk során megtekintjük a Kr.e. az V. században alapított Óvárost, amit egy szűk földsáv kapcsol össze a szárazfölddel. Jellegzetes bolgár faházai, hangulatos macskaköves utcái, egyedülálló tengeri panorámás éttermei felejthetetlen élményt nyújtanak. A város műemlékekben gazdag, az UNESCO 1983-ban felvette a Világörökség listájára. Ezen kívül megtekintjük Neszebár főbb templomait, amelyek a városalapító görögök, majd a bizánci kor emlékeit hordozzák. A városnézés végeztével lehetőség van egy kellemes hajókázásra a Fekete tengeren, fürdőzéssel egybekötve (a program fakultatív, ára 25 EUR/fő, mely összeg tartalmazza az ebédet és az all inclusive italfogyasztást a hajó fedélzetén). Esti kikapcsolódásként a „Bolgár est” programunkat ajánljuk, ahol tradicionális ételek-italok kóstolása közben élvezhetjük a látványos programokat, parázstáncot. (A program ára 25 EUR/ fő) Az élménydús nap után Naposparton szállunk meg.

Szálláshely: Napospart.

8. nap: Napospart- Burgasz- Budapest

A reggeli órákban elbúcsúzunk Bulgáriától és a burgaszi repülőtérre indulunk. Hazaindulás Burgaszból repülővel Budapestre.

   Az ár tartalmazza: szállást reggelivel, közlekedést, üdülőhelyi díjat, magyar idegenvezetést.
   Az ár nem tartalmazza: vacsora, fakultatív programok és belépők árait ( leírásban ),repülőtéri illetéket, kerozin pótdíjat, BBP biztosítást, fakultatív útlemondási biztosítást ( 1,4% )
    A program minimum 40 fő esetén indul.

Elhelyezés

2 ágyas standard vagy 1 ágyas standard szobákban

Ellátás

Reggeli vagy félpanzió

A tervezett dátum melletti kalkuláció-ra kattintva számolható ki az utazás teljes részvételi díja.

indulás nap/éj ellátás közlekedés aktuális ár
Ft-tól/fő
kalkuláció
és foglalás
2019.09.02 8/7 Reggeli 119 900 Ft 119 900 Ft betelt
Indulás: 2019.09.02
Nap/éj: 8/7
Ellátás: Reggeli
Közlekedés:
Katalógus ár: 119 900 Ft
Akciós ár: 119 900 Ft
betelt

Amennyiben a kalkulációban nem talál megfelelő szobatípust,
nincs indulási időpontunk vagy nincs olyan indulási időpontunk ami Önnek megfelelne,
esetleg rövidebb vagy hosszabb időre szeretne elutazni,
a lenti linkre kattintva kérhet egyedi ajánlatot.

[ajánlatkérés erre a szállodára]

[Vissza] [kedvencek közé]

Csak bejelentkezett felhasználó tudja kijelölni kedvenc üdüléseit.
Jelentkezzen be a bal alsó, bejelentkezés dobozban. Ha még nem felhasználónk, regisztráljon.
Bolgár körutazás Magyar jelek nyomában Bulgária
Bolgár körutazás Magyar jelek nyomában Bulgária
Bolgár körutazás Magyar jelek nyomában Bulgária
Bolgár körutazás Magyar jelek nyomában Bulgária
Bolgár körutazás Magyar jelek nyomában Bulgária
Bolgár körutazás Magyar jelek nyomában Bulgária
Bolgár körutazás Magyar jelek nyomában Bulgária
Bolgár körutazás Magyar jelek nyomában Bulgária
Bolgár körutazás Magyar jelek nyomában Bulgária
Bolgár körutazás Magyar jelek nyomában Bulgária