RobinsonTours
                     
Kereső
Országok

Charter menetrend 2019

Cseh szállodák online foglalása itt

További programok, információk
Felhasználó adatok
A regisztrált felhasználók kijelölhetnek kedvenceket, valamint az ajánlatkérésnél egyszerűbb az adatlap kitöltése.
Europa parkolo - Repuloteri Parkolas
Járat információk:

 

Vízum ügyintézésExtra ajánlatainkKatalógusok 2019

Riga


Riga Lettország fővárosa és egyben a Baltikum legnagyobb városa, kulturális, oktatási, kereskedelmi és gazdasági központja a régiónak. A város elnyerte a 2014-es Európa kulturális fővárosa címet. Az óváros szecessziós épületegyüttesei, gyönyörű épületekkel körülvett terei, kacskaringós, macskaköves és szűk utcái fantasztikus látványt nyújtanak. Riga a Daugava folyó torkolata mellett fekszik, amelyen mindig látni a beérkező hatalmas tengerjáró utasszállító hajókat. A 1201-ben alapított városba évi kb. másfél millió turista érkezik évente. A városlátogatáson kívül sokféle kikapcsolódási mód és élmény várja a vendégeket, a múzeumokban egész évben különleges programokat szerveznek, zenei fesztiválok a jazztől az operáig (főleg nyáron), a napforduló ünnepén (Ligo) hangzatos Ligo dalok szólnak, habos söröskorsó és tölgyfa koszorú kerülnek előtérbe, illetve évente megrendezésre kerül a fényfesztivál „Ragyogj, Riga!" néven.

 Fekete fejűek háza

 

Területe: 304 km²

Lakossága: 703 300

Időzóna: GMT +3

Közlekedés: repülővel, menetrendszerinti járattal, átszállással. Az Air Baltic légitársaság közvetlen járatával elérhető Riga Nemzetközi repülőtere (RIX). Közlekedik: hétfő, szerda, péntek 15:10 (érk. 18:20).

Ajánlott látnivalók: az UNESCO világörökség részét képező óváros, a szecessziós épületegyüttesek az Albert utcában (Alberta iela), Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szent Péter templom, Feketefejűek háza (nőtlen kereskedők céhének székháza), Rigai Dóm (ahol a világ egyik legrégebbi orgonáját láthatjuk), Szabadság emlékmű.

Magyarország Nagykövetsége Lettországban:
Cím: LV-1010, Riga, Baznicas iela 20/22.
Tel.: 00 371 672 175 00
Fax: 00 371 291 935 30
E-mail: mission.rix@mfa.gov.hu