RobinsonTours
                     
Kereső
Országok

Charter menetrend 2019

Cseh szállodák online foglalása itt

További programok, információk
Felhasználó adatok
A regisztrált felhasználók kijelölhetnek kedvenceket, valamint az ajánlatkérésnél egyszerűbb az adatlap kitöltése.
Europa parkolo - Repuloteri Parkolas
Járat információk:

 

Vízum ügyintézésExtra ajánlatainkKatalógusok 2019

Karlovy Vary


Karlovy Vary szállodák online foglalása itt

 Általános információk

 karlovy vary1

A Prágától 130 km-re, nyugatra, a Tepla-folyó zöld völgyében fekvő Karlovy Vary nevét IV. Károly német-római császárról kapta, aki a várost 1370-ben alapította. 1508 óta ez Európa első gyógyhelye.

Karlovy Vary a világ egyik leghíresebb és legnagyobb hagyományokkal rendelkező gyógyfürdővárosa, 13 nagyobb és 300 kisebb gyógyvíz-forrása van. Az egyes források hőmérséklete 34 – 73 °C között alakul; vizüket ivó–, fürdő– és speciális gyógykúrákra használják az emésztőszervek és az anyagcsere zavarainak gyógyítására.

A város nemzetközi filmfesztiváljáról, és a Becherovka gyártásáról is ismert. Gyógyfürdőin, és wellness-szállodáin kívül az elegáns város festői szépsége, csodás környezete, és díszes, felújított barokk, valamint art nouveau épületei miatt is vonzó célpont a turisták számára.

karlovy vary2

Karlovy Vary híres kolonnádjairól (oszlopcsarnokok). Építésük célja az volt, hogy a lakosok kényelmes körülmények között tudjanak vizet venni a gyógyvízforrásokból. A legnagyobb kolonnád, a Malomkő Kollonád 1871-1881 között épült. 132 m hosszú, 13 m széles, 124 oszlopa van, és 5 forrást "véd". Híres kolonnád a Parkkolonnád is, amely alatt három forrás van. További kolonnádok: Vridlo kolonnád, Kastélykút-kolonnád, és a Forró tavasz kolonnád. A Hotel Thermal és a Grandhotel Pupp között található ez utóbbi kolonnád, ahol a legmelegebb víz (72 oC) tör felszínre a városban. A kolonnád felszíne alatt megtekinthető az a "technika", mellyel a termálvizet a felszínre hozzák, és szabályozzák. Egyedül a termálkolonnád vízét használják a gyógyfürdők, percenként 2000 liter termálvíz tör itt felszínre.

Fontos megjegyezni, hogy a kolonnádoknál vehető vizeket nem ajánlatos nagy mennyiségben, ill. orvos megkérdezése nélkül fogyasztani, alkoholfogyasztás, és/vagy dohányzás mellett inni.

Közlekedés: A városi közlekedési vállalat 18 nappali és 2 éjszakai buszjáratot üzemeltet. A buszok többsége a Tržnice nevű megállóban érhető el, Karlovy Vary központjában. A 91-es busszal könnyen eljutunk a főbb nevezetességekhez.

Látnivalók, nevezetességek: Imperial Gyógyszanatórium, I. számú fürdő vagy Császárfürdő, Grandhotel Pupp, Café Elefant, Városi Nezval Színház, Mária Magdolna templom (1485 körül, Vridlo kolonnád, Kastélykút – kolonnád, Károly – torony, Szentháromság – oszlop, III. számú fürdő, Malomkút Kolonnád, Pasteur – ház, Dvorák Park, Parkkolonnád, Thermál Hotel: a filmfesztiválok színhelye fesztiválmozival 1200 néző számára, ill. konferencia-, színház-és vetítőtermekkel további 600 fő részére.

Tourinform Iroda:

Husovo náměstí 2, 360 01 Karlovy Vary

Tel.: +420 355 321 161, e-mail: infocentrum@karlovyvary.cz

Nyitvatartás: Hétfő - Péntek 08:00 - 16:00

Karlovy Vary City Card (200 CZK): a városkártya különféle nevezetességek kedvezményes látogatására szolgál. A kedvezmény mértéke 5-50% között mozog szolgáltatástól függően.

 

Fontosabb hívószámok:

Rendőrség (Karlovy Vary, I.P. Pavlova 26): +420 974 366 111

Kórház (Karlovy Vary, Bezručova 19): +420 353 115 111, +420 353 224 444

 

Karlovy Varyban az idegenforgalmi adó: 1 EUR/fő/éj