RobinsonTours
                     
Kereső
Országok

Charter menetrend 2019

Cseh szállodák online foglalása itt

További programok, információk
Felhasználó adatok
A regisztrált felhasználók kijelölhetnek kedvenceket, valamint az ajánlatkérésnél egyszerűbb az adatlap kitöltése.
Europa parkolo - Repuloteri Parkolas
Járat információk:

 

Vízum ügyintézésExtra ajánlatainkKatalógusok 2019

Jekatyerinburg


Jekatyerinburg látképeJekatyerinburg Oroszország 4. legnagyobb városa Moszkva, Szentpétervár és Novoszibirszk után. A Szverdlovszk régió közigazgatási központja, az Ural fővárosa az Iszety folyó partján fekszik.  Az 1721-ben alapított települést I. Katalin tiszteletére nevezték el Jekatyerinburgnak.
A közel 1,5 millió lakosú város vezető ipari és tudományos központ.  A nehézipari és vegyész üzemek, a vas- és színesfém-kohászati ​​művek, hadiipari vállalatok vezető helyen állnak az ország gazdaságában. A 16 felsőoktatási intézménynek köszönhetően Jekatyerinburg magasan képzett lakossággal büszkélkedhet.
A város nyugati határán húzódik Európa és Ázsia határvonala. Felejthetetlen élmény lehet számunkra ellátogatni az obeliszk műemlékhez, ahol egyik lábunk még Európában, a másik már Ázsiában van. A szóbeszéd szerint ezen a helyen a kívánságaink is teljesülnek.
Több mint 600 történelmi és kulturális műemlék található a városban, ezek közül 43 kiemelt nemzeti műemléknek minősül. Operaház, cirkusz, múzeumok, színházak, könyvtárak, mozik, továbbá éttermek, kávézók, pubok és night clubok széles választéka tárul az ideérkező látogatók elé. Télen a város ideális a téli sportok kedvelőinek, nyáron pedig számtalan folyó és tó várja a fürdeni vágyókat. A környező hegyek népszerűek a hegymászók és a biciklisek körében.
Az Oroszországban oly kedvelt vadászat szerelmeseit a várost körülvevő erdők várják.

Időjárás: A város elhelyezkedése miatt időjárása igen változékony.  A tél körülbelül 5 hónapig tart, novembertől áprilisig. Ilyenkor a hőmérséklet -30 fok alá csökken. Az első hó november közepén esik, és általában április végéig hó fedi a várost. A nyár meglehetősen rövid, az átlaghőmérséklet 23-25 fok körül alakul.

Közlekedés: Repülővel az Ural fővárosába Budapestről heti rendszerességgel átszállás nélkül juthatunk el az Ural Airlines járataival.
A város Oroszország egyik legjelentősebb vasúti csomópontja, a Transz-szibériai vasút vonalán fekszik. Hét fővonal indul innen az Urál minden részére, és az ország többi városába is.
Tömegközlekedése is fejlett. Bár a jekatyerinburgi metrónak mindössze 9 állomása van, jelentősége igen nagy, mivel a város ipari területét az Uralmas-t köti össze a belvárossal. A metró még a Guinness rekordok könyvébe is bekerült, mint a világ legrövidebb metróvonala. Minden metróállomásnak egyedülálló stílusa van.