RobinsonTours
                 
Kereső
Országok

Charter menetrend 2019

Cseh szállodák online foglalása itt

További programok, információk
Felhasználó adatok
A regisztrált felhasználók kijelölhetnek kedvenceket, valamint az ajánlatkérésnél egyszerűbb az adatlap kitöltése.
Europa parkolo - Repuloteri Parkolas
Járat információk:

 

Vízum ügyintézésExtra ajánlatainkKatalógusok 2019

Tunézia


Tunézia az arab országok közül leginkább európai, rendkívüli bájjal kecsegtető ország.

A lakói vidámak és mosolygósak, különösen barátságosak az egész világból ideözönlő turistákhoz.

Tunézia egy kontrasztokkal teli, látványosságok széles skálájával rendkívül gazdagon megáldott ország. Csodálatos olajfaligetek, vad és betörhetetlen sivatag, dús növényzettel szemet gyönyörködtető oázisok, felséges és páratlan Atlasz-hegység, fehér homokos strandok és kristályvízű tenger teszi vonzóvá. Az ország Észak-Afrikában, a Földközi-tenger partján fekszik,  területe 164.000 km2, népessége 9,5 millió fő. A Tunéziai Köztársaságot 1957-ben kiállították ki, azonban e térség történelme rendkívül színes és gazdag,  közel három évezredre nyúlik vissza. A régió már az ókortól kezdve a főniciaiak, bizánciak, rómaiak, spanyolok, törökök, arabok és franciák befolyásának találkozópontja volt. A római építészet mesterei itt emelték építményeiket, ránk hagyva zsenialitásuk impozáns bizonyítékait. Éppen innen indultak tengeri portyázásra a kalózok, itt alapították meg az iszlám negyedik legszentebb városát, Kairouant.

 

Éghajlat:

Tunézia meleg és kellemes klímájáról híres. Az ország északi részén mediterrán éghajlat uralkodik enyhe, esős telekkel és száraz, forró nyarakkal. Délen, többnyire a sivatagi területeken az esőzés nagyon ritka.

Nyelv

Hivatalos nyelv az arab és a francia, a turistaközpontokban beszélnek angolul és németül.

Időzóna

Tunézia a Magyarországon érvényes időzónához tartozik. A hazai óraátállítás miatt nyáron (márciustól októberig) lehet 1 óra eltérés, amennyiben Tunézia nem állítja előre az órát. Ezt hivatalos, elnöki döntés alapján teheti meg. Ha a Ramadan időszaka meleg nyári hónapra esik, akkor általában nem alkalmazzák az óraátállítást.

Ruházat

Tunézia gazdag hagyománnyal és történelemmel büszkélkedő muzulmán ország. A szálloda terülén kívül nem ajánlatos kihívó ruhát viselni, mert rosszallást válthat ki.

Pénznem

Hivatalos pénznem a tunéziai tínár (DT), ami Megyarországon nem váltható. Helyben a pénzváltókban és bankfiókokban, a szállodákban lehet váltani EUR-t vagy USD-t dínárra. Jelenlegi árfolyama: 1 EUR = 1,8 DT (2010. januári árfolyam szerint). Bizonyos szállodákban van kihelyezve pénzautomata, ahol bankkártyát lehet használni. Ajánlatos a kivitt valutát folyamatosan, apránként beváltani és megőrizni a tranzakciót igazoló szelvényeket, mivel azok feltétlenül szükségesek a visszaváltásnál. A repülőtéri vámmentes zónában a dínárt nem fogadják el, kizárólag USD-vel, EUR-val vagy bankkártyával lehet fizetni.

Vízum

Magyar állampolgároknak nem szükséges. A belépéshez a hazautazás dátumától számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges.

Víz

A csapvíz nem iható, még fogmosásra sem alkalmas! Ezért javasoljuk, hogy csak palackozott vizet fogyasszanak. Azonban, tekintettel az eltérő klímára, nagyon fontos, hogy folyamatosan megfelelő mennyiségű folyadékot vegyenek magukhoz!

Oltások

Nincs kötelező oltás.

Vásárlás

Tunéziában alapvető és legősibb szokás az alkudozás. A bazárokban ezt érdemes kipróbálni és vegyük figyelmbe azt is, hogy a tunéziaiak nagyon határozottak is lehetnek, amikor meghívják a potenciális vevőt. Ilyenkor előfordulhat, hogy megkínálják kávéval vagy teával, jó üzletre számítva. Ez náluk egy elterjedt szokás, ezért ne vegyük zokon tőlük ezt a fajta viselkedést, ám , ha valóban nem szeretnénk vásárolni, akkor kedvesen, de határozottan utasítsuk el a meghívást.

Fényképezés

Tunéziában tilos a rendőrségi és katonai létesítmények, rendőrök, katonák, Nemzeti Gárda tagjainak, közigazgatási épületek, elnöki palota fényképezése. A fényképezéshez pózóló tunéziaiakról kiderülhet, hogy nem mindig ingyenesen teszik azt. Mindig meg kell kérni a beleegyezésüket.

Borravaló

Arab országokban a borravaló nagyon elterjedt, sőt, bizonyos esetekben kötelező. Ajánlatos a szolgáltaások értékének 10%-át vagy 1 DT-t adni.

Tunéziai Köztársaság budapesti Nagykövetsége

1025 Budapest, Pusztaszeri út 24/A.

Tel: +36/1 336-1616

Fax: +36/1 325-7291

E-mail: at.budapest@t-online.hu

Magyar Köztársaság Tunéziai Nagykövetsége

12, Rue AChtart, Nord-Hilton 1082

Cité Mahrajen Tunis

Tel: +216/71 780 544

Fax: +216/71 781 264

E-mail: huembtun@planet.tn