RobinsonTours
                 
Kereső
Országok

Charter menetrend 2019

Cseh szállodák online foglalása itt

További programok, információk
Felhasználó adatok
A regisztrált felhasználók kijelölhetnek kedvenceket, valamint az ajánlatkérésnél egyszerűbb az adatlap kitöltése.
Europa parkolo - Repuloteri Parkolas
Járat információk:

 

Vízum ügyintézésExtra ajánlatainkKatalógusok 2019

Ausztria


Pezsgő élet, szórakozás és vidámság. Ausztria Európa szívében fekszik, ahol még ma is sok az ismeretlen hegyi tó és az elszigetelt falu. Ausztria egy valóságos turistaparadicsom. Az alpesi ország lenyűgöző tájai és vendégszeretete világhírű. Hegyi világ, téli sportolási lehetőségek és Bécs szépsége. Mindezek több millió turistát vonzanak évente. Bécs nemcsak az ország fővárosa, hanem Ausztria szíve, s ma is az ország politikai, gazdasági és kulturális központja. S nincsen olyan ország Európában, ahol annyi hivatalos címet osztanának ki, mint Ausztriában. Egyes tisztségviselők csak azért lettek öngyilkosok, mert nem kaptak "udvari tanácsos" címet. Méltóságteljes alpesi táj, kávézók és sütemények világa. Tiszta és rendezett városok, ízléses házak, kedves emberek, színvonalas rendezvények. Ausztria gazdag ország, s ez nem is meglepő az után, hogy mily tekintélyes birodalom központja lehetett. 1996 különleges év volt Ausztria életében. Az országban mindenütt megünnepelték Ausztria 1000. születésnapját.

Ausztria történelme

Ausztria történelme, akárcsak a legtöbb európai államé, rendkívül változatos és sokszínű. Ennek ellenére egyes tipikusan osztrák elemek és sajátosságok évszázadokon keresztül fennmaradtak. A gasztronómiai élvezetekhez, a szépséghez és a kultúrához való vonzódás például mindig is nagy hajtóerővel bírt Ausztriában.

Államforma és lakosok

Ausztria szövetségi állam, demokratikus parlamenten alapuló föderalista köztársaság.

A 83 858 km² alapterületű ország 9 önálló tartományból áll, amelyek saját tartományi kormánnyal rendelkeznek. A szövetségi törvényhozást a képviselőház és a szövetségi tanács (a parlament két kamarája) közösen végzi. Ausztria tagja az Európai Uniónak, az ENSZ-nek és a legtöbb ENSZ szervezetnek. Ausztria csaknem 8 millió lakósából 98% német anyanyelvű. Az Ausztriában elismert hat népcsoporthoz tartozók elsősorban az országi déli és keleti részén élnek (burgenlandi horvátok, romák, szlovákok, szlovének, csehek és magyarok).

Az osztrák lakosság 74%-a római katolikus, 5%-a protestáns, a maradék pedig más vallások híve.  
Éghajlat

Ausztria a mérsékelt égövben fekszik, mégpedig a közép-európai klímazóna azon részén, ahol az óceáni és kontinentális hatás egyaránt érvényesül. A négy évszak (tavasz, nyár, ősz, tél) mindegyike tipikus hőmérsékleti értékeket és éghajlati adottságokat mutat fel.

Növény- és állatvilág

Ausztria növény- és állatfajok széles spektrumát vonultatja fel, amelyek egy része csak bizonyos szűk térségekre jellemzőek és szigorúan védettek.

Ausztria tájegységei

Ausztria viszonylag kis alapterülete ellenére rendkívül sokszínű földrajzi adottságokkal rendelkezik. Az ország keleti részén található pannóniai síkság sztyeppés vidéke és a nyugati területek alpesi régiói között erdőségek, dombságok, láp- és tóvidékek egyaránt megtalálhatóak, míg az ország déli részére a már-már mediterrán hatású tájegységek a jellemzőek.

Tavak és folyók

Amiben Ausztria biztosan nem szenved hiányt a természeti adottságok közül, az a víz. Víz, amely a hegyi forrásokból ered és emberek milliói számára alapvető táplálékul szolgál. Folyók, amelyek olyan tiszták, hogy bárki ihatna belőlük, és folyók, amelyek partján érintetlen vidékek és megművelt területek váltogatják egymást. Ausztria vizei lehetőséget adna a szabadidős tevékenységek eltöltésére is.

Magyarország ausztriai nagykövetsége

Cím: A-1010 Wien Bankgasse 4-6

Telefonszám: (00 43) (1) 537-80-300

Fax: (00 43) (1) 535-99-40

E-mail: kom@kum.hu

Web: www.kulugyminiszterium.hu

Osztrák Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége

Cím VI. kerület, Benczúr u. 16.

Telefon             1/479-7010

Fax 1/352-8795

Email austroamb-budapest@pronet.hu

Nyitva tartás Hétfőtől péntekig

8-tól 10-ig/ünnepnapok kivételével/

Konzuli Osztály címe, elérhetősége

1010 Wien

Schenkenstrasse 4. 1. emelet

Tel: +43 1 /             537 80 300

telefax: + 43 1/ 532 11 17

E-mail:

* Konsulat.VIE@kum.hu;

* VisaVIE@kum.hu (vízumügyekben)

Ügyeleti telefon:             + 43 /664 315 0156

Ügyfélfogadás: 08.30 – 11.00 munkanapokon

A Konzuli Osztály a magyar és osztrák munkaszüneti napokon, továbbá ünnepnapokon zárva tart.

Vízum

Az Európai Unióhoz történő csatlakozás napjától (2004. május 1.) a közösségi jog szerint a magyar állampolgárok is élvezhetik a személyek szabad mozgása alapszabadságának fontos részjogosítványát, a személyazonossági igazolvánnyal történő utazást: az Európai Gazdasági Térség tagállamai területére a beutazás, ill. ezen államok területén történő utazás érvényes magyar személyazonossági igazolvány birtokában is lehetővé vált.

Vámszabályok

A határátkelőhelyeken alapvetően már nincs vámvizsgálat, de szúrópróba szerű ellenőrzésekre bármikor sor kerülhet. Az EU tagállamain belül történő közvetlen repülőút (más Európai Unión kívüli államban történő leszállás nélkül) esetén az Európai Unió állampolgárai használhatják az EU utasok számára kialakított kijáratot. (Amennyiben az utazást egy Európai Unión kívüli országban kezdték meg, abban az esetben is a harmadik országból érkezőkre érvényes jogszabályok érvényesek, ha az Ausztriába történő beutazás előtt volt egy landolás és tranzitváróban történő várakozás egy Európai Unión kívüli országban.)