RobinsonTours
                 
Kereső
Országok

Charter menetrend 2019

Cseh szállodák online foglalása itt

További programok, információk
Felhasználó adatok
A regisztrált felhasználók kijelölhetnek kedvenceket, valamint az ajánlatkérésnél egyszerűbb az adatlap kitöltése.
Europa parkolo - Repuloteri Parkolas
Járat információk:

 

Vízum ügyintézésExtra ajánlatainkKatalógusok 2019

Ukrajna


ukrajna_altalanos.jpgFekvése: Ukrajna Európa 2. legnagyobb országa, területe 603700 km2. Nyugatról Szlovákiával és Lengyelországgal, északról Fehéroroszországgal, keletről Oroszországgal, délnyugatról Moldovával, Romániával és Magyarországgal határos. Déli határát a Fekete-tenger határozza meg. Ukrajna a Szovjetúnió egyik utódállama, a Független Államok Közösségének része. Lakosainak száma majdnem eléri az 50 millió főt.
Főváros: Kijev
Időeltolódás: +1 óra
Megközelíthetőség: Repülővel minden nap eljuthatunk Kijevbe és Odesszába is.
Beutazás feltételei: Magyar állampolgároknak vízum nem, de érvényes útlevél szükséges.
Közlekedés: Az ukrajnai utak minősége egyelőre igen sok kívánnivalót hagy maga után, azokat olykor igen sok kátyú ékteleníti (különösen a településeken belül), ám a fő útvonalak többnyire jól járhatóak.
Pénzváltási lehetőség: Fizetőeszköz a hrivnya. 1 Euro kb. 24-26 hrivnya.
Jellegzetes ételek, italok: Mivel Ukrajna gazdag folyókban és két tengere is van, így a hal alapétel, számtalan változatát fogyasztják, szárítottan, sósan, aszpikban, és füstölve is. Remek harapnivaló egy jó sör mellé. A húsok közül a legnépszerűbb a saslik, mely fűszerezettségében és ízében török vagy görög megfelelőjére hasonlít.Jellegzetesen eledel a hajdina, melyet vízben, tejben, főznek, édesen, sósan, köret készülhet belőle. Legnépszerűbb ételek még a borscs leves, pelmenyi, varenyiki. valamint a különböző pirogok. Kedvelt ital a kvász, melyet vízzel és rozskenyérrel két hétre erjedni hagynak  A világhírű ukrán vodka, ukránul „horilka” pedig egyik étkezésről sem hiányozhat.