RobinsonTours
                     
Kereső
Országok

Charter menetrend 2019

Cseh szállodák online foglalása itt

További programok, információk
Felhasználó adatok
A regisztrált felhasználók kijelölhetnek kedvenceket, valamint az ajánlatkérésnél egyszerűbb az adatlap kitöltése.
Europa parkolo - Repuloteri Parkolas
Járat információk:

 

Vízum ügyintézésExtra ajánlatainkKatalógusok 2019

Szlovákia


Fekvése

Szlovákia Magyarország északi szomszédjaként Közép-Európában fekszik. Fővárosa Pozsony, mely az ország délnyugati szélén helyezkedik el. Pozsony múzeumai és vára, és néhány kisebb város, mint Bajmóc vagy Bazin, középkori hangulatot hordoznak, ezzel sok kulturális érdeklődésű utazót csábítnak ide. Ezenkívül rengeteg turista keresi fel telente az Északi-Kárpátok, vagyis a Magas-Tátra síparadicsomait.

Időeltolódás

Az ország a közép-európai időzónában fekszik, így Magyarországhoz képest nincs időeltolódás.

Beutazási feltételek

Szlovákia területére magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal szabadon, vízummentesen utazhatnak; a magyar-szlovák határon nincs ellenőrzés.

Nyelv

Az ország hivatalos nyelve a szlovák. Viszont sokfelé, az ország múltjának köszönhetően, sokan beszélnek magyarul vagy csehül. Az ország lakosainak körülbelül a negyede beszél angolul.

Pénznem

Euró. A legtöbb városban vannak bankkártyát is elfogadó üzletek, ezenkívül ATM-ek is. Utazás előtt érdemes érdeklődni a bankunknál, hogy a kártyánk alkalmas-e külföldön történő fizetésre, továbbá az iránt, hogy milyen árfolyamon váltják a forintot euróra fizetéskor.

Hálózati feszültség

230 V, a magyarországi csatlakozók a legtöbb helyen gond nélkül használhatók.

Közlekedés autóval

Pozsony körülbelül 200 km-re fekszik a magyar fővárostól, így az M1-es autópályán haladva nagyjából 2 és fél óra alatt kényelmesen elérhető autóval.

Szlovákiában az autópályákon 2016 elején megszűnt a matricás rendszer, helyette bevezették az e-matricát, ennek köszönhetően a közlekedők a vásárláskor kapott bizonylattal tudják igazolni úthasználati jogosultságukat. 2016-ban az autópálya matrica árak várhatóan nem változnak. 10 napos matrica: 10 euró, havi matrica: 14 euró, éves matrica: 50 euró.

Közlekedés busszal

Pozsonyba Budapestről a népligeti buszpályaudvarról menetrendszerűen indulnak METRO buszjáratok, jegyet a Robinson Tours irodáiban lehet venni.