RobinsonTours
                 
Kereső
Országok

Charter menetrend 2019

Cseh szállodák online foglalása itt

További programok, információk
Felhasználó adatok
A regisztrált felhasználók kijelölhetnek kedvenceket, valamint az ajánlatkérésnél egyszerűbb az adatlap kitöltése.
Europa parkolo - Repuloteri Parkolas
Járat információk:

 

Vízum ügyintézésExtra ajánlatainkKatalógusok 2019

Egyiptom


Egyiptom városai és szállások

Hurghada | Makadi Bay | Sharm El Sheikh

Egyiptomi piramisok

Egyiptom, a fáraók földje azon ritka országok közé tartozik, melyek egyszerre tudják fogadni az egymásra épült kultúrák csodálóit, a pihenni vágyókat, és az aktív pihenés szerelmeseit is. Híres történelmi látványosságai, csodálatos természeti értékei, gyönyörű vízi világa egyedülálló, rengeteg turistát csábítva ezzel az országba.


Történelme az ókorig nyúlik vissza, amikor is az egyik legfejlettebb civilizációt tudhatta magáénak. A birodalom mintegy 3000 évig állt fenn, ezen időszak alatt számtalan, ma is álló történelmi emléket alkotott.


Egyiptom a legnépesebb arab ország, napjainkban kb. 85 millió ember lakja. A hivatalos nyelv az arab, de az angol is elterjedt. Két tengere – A Földközi- és a Vörös-tenger – várja az ide látogatókat.


A közkedvelt üdülőhelyek a Vörös-tenger partján fekszenek, a legismertebbek Hurghada, El Gouna, Makadi Bay, Sharm el Sheikh, és még sorolhatnánk a szebbnél szebb helyeket, melyek várják a pihenni vágyókat.


Legnagyobb és legnépesebb városa a főváros Kairo, mely város legfőbb látványossága egyike a világ hét csodájának: a piramisok és a szfinx. Hurghada kb. 450 km-re fekszik Kairótól, a Vörös tenger partján 40 km hosszan terül el. Mivel folyamatosan bővül és gyarapszik, nem ritkák az építkezések. Az üdülőterülethez tartozik El Gouna, melyet csodás lagúnái okán egyiptomi Velencének is neveznek. Makadi Bay korallos partjával és gyönyörű szállodáival várja a nyugalomra vágyó utazókat.


Kedvező éghajlata miatt a szezon egész évben tart, a téli szezon idején az időjárás enyhébb.

 

 JANFEBMÁRÁPRMAJJÚNJÚLAUGSEPOKTNOVDEC
Nappali
hőmérséklet
21°21°23°26°30°32°33°33°31°29°26°22°
Éjszakai
hőmérséklet
10°10°12°16°21°24°24°25°23°20°16°12°
Vízhőmérséklet22°21°22°23°26°29°31°30°29°26°25°24°
Napsütéses
órák száma
8991011131212111098
Csapadékos
napok száma
010000000000

 

Időeltolódás: +1 óra.


Utazás: Charter járatokkal. A menetrendet a légitársaság határozza meg, irodánk azt nem tudja befolyásolni. Irodánkat az esetleges menetrend-változásokért felelősség nem terheli. A feladható kézipoggyász általában 20 kg személyenként. Repülési idő kb. 3,5 óra.


Vízum: A repülőtéren érkezéskor kapják meg kollégáinktól. Ehhez egy egyszerű igénylőlapot kell kitölteni, melyet az útlevéllel együtt kell beadni. Egyiptomi partnerünk, a TEZ Tour munkatársai segítik a gyors és problémamentes ügyintézést. Felhívjuk figyelmüket, hogy az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie!


Transzfer: A Robinson Tours partnere a TEZ Tour. Érkezéskor kollégáink fogadják utasainkat, majd saját buszokkal szállítják a választott hotelekbe. Az útlevélvizsgálat és a csomagok felvétele után utasaink a repülőtér előtti TEZ Tour pultokhoz fáradnak, ahol kollégáink elirányítják őket a megfelelő buszokhoz.


Fakultatív kirándulások: Listáját honlapunkon, az üdülőterületre kattintva tekinthetik meg. A szervezésért és lebonyolításért a TEZ Tour felel, jelentkezni valamint befizetni rájuk a helyszínen lehet. Az idegenvezetés angol nyelven történik!


Idegenvezetés: Angol nyelvű asszisztencia a teljes tartózkodás alatt. A szállodákban a TEZ Tour képviselői állnak utasaink rendelkezésére.


Üzletek: Csak a szupermarketekben vannak feltüntetve az árak, itt nem lehet alkudozni. A bazárokban, shopokban viszont kötelező.


Helyi közlekedés: A városokban nagyon jó a taxi hálózat, indulás előtt meg kell egyezni a sofőrrel. Sok szállodának a lobbyban kihelyezett taxi pultja van.


Egészségügy: Járványoktól nem kell tartani, de a csapvíz sok helyen európai ember számára ivásra nem alkalmas. A helyi konyhára, ízekre való átállás többeknek problémát okozhat, de erre remek megelőzés egy pohárka alkohol elfogyasztása esténként.


BBP Biztosítás: Megkötése erősen ajánlott. Mivel nem európai országba utaznak, bármely felmerülő probléma esetén jelentős költségek merülhetnek fel.

 

Teve és busz Egyiptomban