RobinsonTours
                   
Kereső
Országok

Charter menetrend 2019

Cseh szállodák online foglalása itt

További programok, információk
Felhasználó adatok
A regisztrált felhasználók kijelölhetnek kedvenceket, valamint az ajánlatkérésnél egyszerűbb az adatlap kitöltése.
Europa parkolo - Repuloteri Parkolas
Járat információk:
Vízum ügyintézésExtra ajánlatainkKatalógusok 2019

Dominika


Dominikai Köztársaság

Dominika egy fél magyarországnyi területen fekvő sziget a Karib-tengeren, mely méltán lett az egyik legkedveltebb egzotikus úti cél. Kolombusz Kristóf által a 15. században felfedezett sziget a második legnagyobb sziget a térségben, melynek fővárosa, Santo Domingo az Újvilág első, európaiak által alapított városa. Nemcsak a filmekben, képeken, de a valóságban is gyönyörű Punta Cana partja: 40 km hosszan elnyúló fehér homokos part, türkizkék tenger, a víz felé ívelő nyaktörő kókuszpálmák. Legyen kaland- vagy romantikára vágyó turista, itt mindent megtalál, amit szeretne. Helyi asszisztencia és fakultatív programok magyar nyelven: Katamarán túra Saona szigetére, kirándulás Dominika legszebb korallszirtjéhez, sznorkelezési lehetőség, quad-túra helyi falvakon át, Samana-i kirándulás, akár bálnalessel egybekötve, de delfinekkel is úszhatunk, ezenkívül a horgászat szerelmesei is kedvükre lelnek. Esküvőt terveztek? Dominikán ez is lehetséges, teljes körű szervezést biztosítunk. 

MAGYAR NYELVŰ PROGRAMOK ÉS ASSZISZTENCIA! 

Terület: 48.730 km2

Népesség: 10,4 millió fő

Hivatalos nyelv: spanyol

Idő: Magyarországhoz képest az időeltolódás -5 óra, nyári időszámításkor -6 óra.

Hálózat: 110 V, adapter szükséges, de a legújabb és magas színvonalú szállodák szobáiban legtöbbször találunk 220V-os konnektort.

Előhívó: 1809

Fizetőeszköz: Dominikai peso. Legálisan pénzt lehet váltani a kereskedelmi bankoknál, a hotelek váltóhelyiségeiben, valamint az utcákon található hivatalos váltóirodákban. Az árfolyamot a Központi Bank határozza meg. A dominikai peso 100 centavosból áll. A bankjegyek 5, 10, 20, 50, 100 , 500, 1000-es címletekben vannak forgalomban. Egyforma nagyságúak, de más és más színűek. Hosszas használat után lekopik a festék, ezért vigyázni kell a bankjegyekkel. A pénzérmék 1 és 5 peso-s, valamint 50, 25, 10, 5 és 1 centavos-os tételekben kerültek forgalomba. Az 50 centavosnál kisebb értékű érméket már nem használják. A dominikai pénznem ki- és bevitele az országba nem engedélyezett. A helyi lakosság az amerikai dollárt előszeretettel elfogadja. A Dominikai peso-t, vagy váltópénzét, a centavos-t az országba be, és onnan kivinni tilos.

Beutazás, tartózkodás feltételei: Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be a Dominikai Köztársaságba, ugyanakkor az országba való megérkezéskor 10 USD értékű turistakártyát kell kiváltaniuk. Ezt a turistakártyát megvásárolhatják a Dominikai Köztársaság nagykövetségein és konzulátusain, vagy az országba érkezéskor a reptéren. A turistakártyával 60 napig tartózkodhatnak az ország területén. Magyar állampolgárok számára a Dominikai Köztársaságba való beutazás, az ország elhagyásától számított három hónapig még érvényes útlevél birtokában történhet.

Egészség: Kötelező oltás nincsen. Az ország területén a csapvíz fogyasztása nem ajánlott!

Magyar külképviselet: Nincs magyar külképviselet a Dominikai Köztársaságban. Az országért hazánk havannai nagykövetsége a felelős.

Diplomáciai képviselet:

Magyar Köztársaság Kubai Nagykövetsége
Calle G. No. 458. entre 19. y 21., Vedado, Havanna
Tel.: (00 53 7) 833-3365
Mobil: (00 53 5) 880-2110