RobinsonTours
                 
Kereső
Országok

Charter menetrend 2019

Cseh szállodák online foglalása itt

További programok, információk
Felhasználó adatok
A regisztrált felhasználók kijelölhetnek kedvenceket, valamint az ajánlatkérésnél egyszerűbb az adatlap kitöltése.
Europa parkolo - Repuloteri Parkolas
Járat információk:

 

Vízum ügyintézésExtra ajánlatainkKatalógusok 2019

Banszko általános leírás

Banszko

Banszko térképBanszko Budapesttől kb. 900 km-re található ódon hangulatú történelmi városka 936 méter tengerszint feletti magasságban a Pirin hegység tövében Bulgária délnyugati részén helyezkedik el. A várost Pirin Rhodopa és Rila hegység veszi körül. Banszkonak ma mintegy 10.000 állandó lakosa van.

Banszko egyedülálló egyvelege a hagyományoknak, és a modern stílusnak. A városközpont szerepel a Világörökség listáján.

A város kiépült belvárosával, üzleteivel és éttermeivel idillikus, XIX. század végi bolgár stílusú szépen felújított hagyományos épületeivel a belváros igazán különleges hangulatot varázsol mind a nappali, mind pedig az esti kikapcsolódáshoz. Emellett rengeteg kulturális és gasztronómiai élménnyel gazdagodhat az ide utazó. Hangulatos éttermek és bárok nyújtják a bolgár- és nemzetközi konyha széles választékát.

Nem messze a várostól található a Rilai kolostor, amely a Világörökség részét képezi. A remetéknek menedéket nyújtó X. században épült kolostort, ma az 1816 és 1846 között kialakított formájában tekinthetjük meg. Emellett Banszko büszkélkedhet az egyik legnevesebb múzeumkomplexummal Kelet Európában: Neophit Rilsky Múzeum (egykori cella iskola), Hilendarsky / Rilsky kolostor (Banszkoi ikonfestészeti iskola), Művészetek Háza és Költészeti Múzeum.

 

 

 

 

 

 

 

Sípályák

A Banszkoi sípályák térképe

Az elmúlt 10 évben igen nagy beruházásoknak köszönhetően a Banszko (936 m) fölött található sípályák európai színvonalúak, felvéve a versenyt a Francia, Olasz és Ausztriai pályákkal.

Két nagyobb részre bontható a pályarendszer. Az első melynek központja ’CHALIN VALOG’ 1100 és 1600 méter közt terül el, másik fő része ’SHILIGARNIKA’ 1700 és 2500 méter között vehető igénybe. A pályák teljes hossza 70 km.

A hóviszonyok egészen kiválóak decembertől egészen májusig, de ha esetlegesen a természet meg akarná tréfálni az ideutazót, ennek elkerülése végett 44 Technoalpine hóágyú gondoskodik a biztos színvonalról.

Az extrém sportok szerelmesei is élvezni fogják az itt található pályákat. A kisgyermekkel érkező családok számára is ideális, számukra síiskola biztosít figyelmes és hozzáértő képzést.

A snowboard szerelmeseiről sem feledkeztek meg, külön erre a célra az extrémebb sportokat kedvelőknek akár saját maguknak is lehetőségük nyílik ízlésükhöz és képességeikhez mérten saját ugratókat és akadályokat telepíteni az új pályaszakaszon valamint egy félcső is a látogatók rendelkezésére áll.

A pályák mellett egy korcsolyapálya is várja az ideérkezőket, illetve 25 km-nyi gyors, és kényelmes lifthálózat áll az Utasok rendelkezésére. 1 kabinos lift, 6 négyüléses -, 1 háromüléses -, 3 csákányos felvonó.

A kb. 70 kilométernyi pályák 90%-a hóágyúzott és biztosított az éjszakai síelés is. Az 5 kék, 8 piros és 1 fekete pálya, azaz 30% kezdő, 45% haladó, 35% profi. A legmagasabb pálya pontja 2560 méter, a legalacsonyabb 1000 méter tengerszint felett.

Az egy napos síbérlet ára kb. 30 euro, a 6 napos síbérlet ára kb.155 euro.

A helyszínen sí és snowboardeszközök bérlése széles választékban lehetséges. Erről bővebb információt irodánkban vagy honlapunkon talál.

Üdülőhelyi dij:

Felnőtt Ft/alkalom/fő

3 000

Gyermek Ft/alkalom/fő

2 500

Az üdülőhelyi díj minden banszko-i szállás esetében kötelezően fizetendő.

 

[vissza]